Home » Thee Soorten

Witte thee:

Is een theesoort die getrokken wordt van de eerste jonge knoppen van de theeplant. Deze knoppen worden geplukt binnen de eerste 48 uur dat ze zijn gevormd. Hierna worden deze in zonlicht gedroogd.

De thee heeft een subtiele smaak met zoete en bloemige tonen.

Groene thee:

Is een thee gemaakt van de bladeren van de theeplant die minimale oxidatie heeft ondergaan tijdens de productie.

Groene thee wordt geproduceerd door de jonge bladeren van de theeplant onmiddellijk na de oogst te behandelen met stoom.

De smaak van groene thee omschrijft zich als "Umami''. Dit woord komt van het Japans en betekent heerlijkheid.

Oolong thee:

Is een traditionele Chinese theesoort ergens tussen groene en zwarte thee. De smaak van de minst geoxideerde oolongs neigt naar groene thee met een frisse, fleurige citrusachtige smaak. De meest geoxideerde neigen naar zwarte thee en hebben een smaak van steenvruchten van geroosterde abrikozen en perziken. De term oolong betekent "Zwarte draak" in het Chinees.

Zwarte thee:

Is een thee gemaakt van de bladeren van de theeplant. Deze soort is gemaakt door middel van zwaardere oxidatie dan de witte, groene en oolong soorten. De thee is sterker in smaak en bevat  meer cafeïne dan lichter geoxideerde thee.

Rooibos:

Is een plant uit de vlinderbloemenfamilie en komt van nature voor als fynbos in de omgeving van de Cederberg van Zuid-Afrika. Het is een op thee lijkende drank. Over het algemeen bevat rooibos geen cafeïne en geen tannine. De thee heeft een licht zoete smaak met een vleugje kaneel en vanille.

Chai:

Er zijn verschillende chai mengsels met een eigen smaak. Dit komt doordat er kruiden en ingrediënten worden gebruikt voor het maken van een Chai blend. De meest voorkomende kruiden zijn gember, kardemom, kaneel, kruidnagel en zwarte peper.

Pu Erh:

Deze thee wordt zowel als groene en zwarte thee uit de theestruik gewonnen. Deze thee heeft een speciaal rijpingsproces, fermentatie, waardoor de donkerrode kleur en aardachtige smaak ontstaat.